perjantai 28. joulukuuta 2012

Väliaikatiedotus

Vaikka päiväkirja huutaa merkintöjen pulassa, emme ole hevosten kanssa maanneet laakereillamme joulunaikaa! Tänään on pojilla vapaapäivä, joten voisin kerrata lyhyesti, mitä olemme tässä välissä saaneet aikaiseksi..

Kollin kanssa on otettu ensimmäinen ohjasajoharjoitus ja lisäksi alettu valmentamaan sitä tuleviin ratsastuskertoihin ihan vain opettelemalla paikallaseisomista erilaisissa tilanteissa ja simuloitu selkäännousua ilman selkäänmenoa - ensi kerralla saatetaan kyllä päästä jo selkään asti, koska viimeksi sain jo nojailla jakkaran päällä seistessäni ruunan selän ylitse ja olla siellä mahaltani ilman, että ruunalla olisi ollut mielenkiintoa reagoida asiaan muutoin, kuin kysymällä, saako hommasta jotain palkkaakin.. muutoinkin tuota seisomista on treenailtu ja se on kyllä todella nopeasti mennyt jätkän päähän - harvemmin tarvitsee sitä palauttaa takaisin paikoilleen, ellei eteen satu tilanne, joka on sen mielestä jännittävä tai epämukava, jolloin se väistää alta pois. Ohjasajossa ruunan kanssa otettiin ihan vain käyntiä, pysähdyksiä ja kääntymisiä molempiin suuntiin, se tuntui olevan Kollin mielestä aika jännittävää, mutta kun itse pysyttelin rauhallisena, enkä vaatinut sen suurempia temppuja, meni ruuna lopussa jo kohtalaisen rennosti ja tuntui hyväksyvän tilanteen ainakin siedettäväksi. Tarvitsee kyllä vielä paljon siedättymistä, että mitään kunnollista työskentelyä voisi saada aikaiseksi. Ruuna tarjoaa päänsä riimuun jo oikein erinomaisesti ja sietää harjatessa aikalailla kaikkea, kunhan liikkeet pysyvät rauhallisina, kaikki äkkinäinen saa sen varpailleen. Ollaan myös hieman ruvettu harjoittelemaan naksuttimen kanssa temppuja.. tai no, toistaiseksi vielä ollaan ihan perusasioiden äärellä ja naksuttimen ääni on alkanut toimia ruunalle selkeästi tietona tulevasta palkasta.

Kessun kanssa ollaan otettu erät kouluvääntöä sekä ohjasajoa ja suunnitelmissa olisi seuraavan kerran käydä kärryttelemässä. Ori on ruvennut pienin askelin vastaamaan herkemmin paineeseen, se on taluttaessa löytänyt upeasti paikkansa, eikä kyseenalaista sitä ja peruuttaa jo varsin mallikkaasti niin sivulta kuin edestäkin pyytäessä. Väistämisissä etuosa väistää herkemmin, takaosan kanssa joutuu käyttämään aina vain melko paljon painetta. Seisomistakin on hoidettaessa harjoiteltu ja välillä jätkä malttaa olla jo kohtalaisen hyvän tovin paikoillaan. Ohjasajaessa ukkeli ottaa takaosaa aika kivasti alle ja kulkee rennosti sekä rakenteeseensa nähden mukavasti ylämäkeen - kokeiltiin myös laukkatyöskentelyä, mutta siinä vielä tahti ja tempo olivat hakusessa, Kessun mielestä hidastin järjettömästi hommaa ja estin laukkaamasta kunnollisesti. Tai jotain. Selästä käsin kun tehtiin koulua, keskityin ravityöskentelyyn ja siirtymisiin, nopeisiin reaktioihin. Meni ihan kivasti jo lopussa :)

Näin vapaapäivän kunniaksi sain myös pihaton tarhaosaan väkertelemäni lisäosan valmiiksi - tosin näin talvisaikaan en saa mitenkään järkevästi hoidettua vanhaa aitaa kokonaisuudessaan pois, niin nyt jätkillä on sitten vähän eksoottisen muotoinen tuo pihatto.. uudessa osassa tarhaa on lähinnä metsikköä, ja sitä kautta saan kesällä helposti liitettyä laitumen suoraan pihattoon! Pojat kävivät innolla tutustumassa uuteen osaan tarhastaan ja maistelivat hieman kuusia sekä lehtipuiden vesoja. Tulevat nykyään jo tosi hyvin toimeen muutenkin, olenpa kerran ikkunasta bongannut niiden jopa rapsuttelevan toisiaan! Ehkä aavistuksen hätäisen ja kyselevän oloisesti, mutta kuitenkin, upea alku ystävyydelle <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti